Közélet

Visszakapta édesanyja a tíz éve elrabolt kisfiút

A gyereket apja vitte el még egyéves korábban és mostanáig rejtegette egykori párja elől. A férfit ráadásul csalással is gyanúsítják, több tízmilliót zsákmányolt különféle cégektől.

Egyelőre idegenként tekint édesanyjára az a kisfiú, akit tíz éve szakítottak el az asszonytól. A gyereket a saját apja vitte el, és egészen mostanáig sikerült rejtegetnie, hiába keresték a rendőrök is. “Egy nyomozó szólt a telefonba, és kérte, hogy siessünk, mert megtalálták az unokámat. Először nem is akartuk elhinni, hiszen annyiszor csillant már fel a remény, hogy végre nyomon vagyunk, és meglesz Ádámka” – mondta a Blikknek a gyerek anyai nagymamája. Az asszony lányával azonnal ahhoz a kilencedik kerületi lakóházhoz sietett, ahol a férfi a gyerekkel bujkált.

Nem mehettek fel a lakáshoz, a bejáratnál kellett megvárniuk, hogy a rendőrök rátörjék az ajtót az apára. A fiút ketten azonnal orvoshoz vitték, hogy kiderüljön, nem esett-e bántódása, csak ezután találkozhattak vele szerettei.

Imádja az apját

A 11 éves kisfiú édesanyja a Borsnak azt mondta, egy örökkévalóságnak tűnt ez a kilenc év. A rendőrök és egy pszichológus elmondták a fiának a történetet, de a nő úgy látja a gyereken, hogy nem tudja eldönteni, higgyen-e nekik. Imádja az édesapját, az asszony pedig egyelőre csak egy idegen számára. Édesanyja először apai nagymamájához vitte Ádámot, mivel őt a fiú jól ismeri. A nő szeretné, ha fokozatosan ismernék meg egymást, és együttélnének, de nem akar semmit erőltetni.

A nő a lapnak azt mondta, képes megbocsátani és nem örül, hogy volt párja börtönbe kerül. “Tizennégy évig tartott a kapcsolatunk, az utolsó három esztendőt töltöttük házasságban. Nagyon fáj, amit tett, és természetesen tartok tőle, hogy ha kiszabadul, akkor sem lesz megbízhatóbb” – fűzte hozzá.

Orszégszerte vert át cégeket

Ahogy arról pénteken beszámoltunk, a férfi országszerte károsított meg cégeket különféle szerződésekkel. Ő az a férfi, akit Békés megyei rendőrök fogtak el Budapesten. Összesen 42 rendbeli csalás és magánokirat-hamisítás miatt indult ellene eljárás, miután az ország több megyéjében és a fővárosban is abból szedte meg magát, és olyan – valótlan tartalmú – támogatási szerződéseket kötött a kiszemelt társaságokkal, melyek alapján pénzt vett át tőlük az intézmények fejlesztésére. Tette mindezt úgy, hogy különböző iskolák képviselőjének adta ki magát. Csaknem 75 millió forint ütötte a markát így. Kisfia mindvégig vele volt, a csaló évekig rejtegette volt párja elől a 11 éves gyereket, akit a Soproni Rendőrkapitányság körözött. Az apa ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki.

Az egyébként Győr-Moson-Sopron megyei illetékességű férfit végül budapesti lakásában fogták el csütörtökön. A gyermek is ott volt, a fiút biztonságba helyezték, majd átadták édesanyjának – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Majdnem megtalálták

Úgy tudni, a férfi 2004-ben vitte el saját kisfiát, aki akkor mindössze egyéves volt. Azóta bujkált vele. A szülők Amerikában éltek, de házasságuk tönkrement, így hazajöttek elválni. A hivatalos procedúra kellős közepén azonban a soproni vasútállomáson kitépte anyja kezéből a gyereket az apa. Ennek már tíz éve, az asszony azóta nem látta a fiát.  A férfi úgy változtatta lakhelyét, hogy hiába keresték évek óta.  Pedig a gyereket iskolába is járatta, a Blikk tavaly arról írt, majdnem megtalálták így a bujkáló apát a gyerekkel Sopronban, de végül megint sikerült eltűnnie. A férfinak kiskorú elhelyezésének megváltoztatása miatt is felelnie kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik