Közélet

Szabadult a fiával bujkáló édesapa

A bíróság semmilyen kényszerintézkedést nem rendelt el.

Kiengedték az előzetes letartóztatásból annak a 11 éves fiúnak az édesapját, aki tíz évvel ezelőtt, a válási procedúra közben tűnt el gyerekével és tíz évig bujkált vele – írja a Blikk. A bíróság semmilyen kényszerintézkedést nem rendelt el a férfival szemben.

Ahogy arról beszámoltunk, a férfi egy csalási ügy kapcsán bukott le, országszerte károsított meg cégeket különféle szerződésekkel, mígnem májusban, a Békés megyei rendőrök elfogták Budapesten. Összesen 42 rendbeli csalás és magánokirat-hamisítás miatt indult ellene eljárás, miután az ország több megyéjében és a fővárosban is abból szedte meg magát, és olyan – valótlan tartalmú – támogatási szerződéseket kötött a kiszemelt társaságokkal, melyek alapján pénzt vett át tőlük az intézmények fejlesztésére. Tette mindezt úgy, hogy különböző iskolák képviselőjének adta ki magát. Csaknem 75 millió forint ütötte a markát így.

Kisfia mindvégig vele volt, a csaló párja elől rejtegette a gyereket, akit a Soproni Rendőrkapitányság körözött. Az apa ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki.

Úgy tudni, a férfi 2004-ben vitte el saját kisfiát, aki akkor mindössze egyéves volt. Azóta bujkált vele. A szülők Amerikában éltek, de házasságuk tönkrement, így hazajöttek elválni. A hivatalos procedúra kellős közepén azonban a soproni vasútállomáson kitépte anyja kezéből a gyereket az apa. Ennek már tíz éve, az asszony azóta nem látta a fiát.  A férfi úgy változtatta lakhelyét, hogy hiába keresték évek óta. Pedig a gyereket iskolába is járatta, a Blikk tavaly arról írt, majdnem megtalálták így a bujkáló apát a gyerekkel Sopronban, de végül megint sikerült eltűnnie. A férfinak kiskorú elhelyezésének megváltoztatása miatt is felelnie kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik