Közélet

Elkapták a gyermekét évekig rejtegető csalót Budapesten

A férfi abból élt, hogy cégeket vert át országszerte, csaknem 75 milliót zsákmányolt, közben gyermekét is elvette az édesanyjától, pedig a fiút az asszonynál helyezte el a bíróság

Országszerte károsított meg cégeket különféle szerződésekkel az a férfi, akit Békés megyei rendőrök fogtak el Budapesten. Összesen 42 rendbeli csalás és magánokirat-hamisítás miatt indult ellene eljárás, miután az ország több megyéjében és a fővárosban is abból szedte meg magát, és olyan – valótlan tartalmú – támogatási szerződéseket kötött a kiszemelt társaságokkal, melyek alapján pénzt vett át tőlük az intézmények fejlesztésére. Tette mindezt úgy, hogy különböző iskolák képviselőjének adta ki magát. Csaknem 75 millió forint ütötte a markát így. Kisfia mindvégig vele volt, a csaló évekig rejtegette volt párja elől a 11 éves gyereket, akit a Soproni Rendőrkapitányság körözött. Az apa ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki.

Az egyébként Győr-Moson-Sopron megyei illetékességű férfit végül budapesti lakásában fogták el csütörtökön. A gyermek is ott volt, a fiút biztonságba helyezték, majd átadták édesanyjának – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Úgy tudni, a férfi 2004-ben vitte el saját kisfiát, aki akkor mindössze egyéves volt. Azóta bújkált vele. A szülők Amerikában éltek, de házasságuk tönkrement, így hazajöttek elválni. A hivatalos procedúra kellős közepén azonban a soproni vasútállomáson kitépte anyja kezéből a gyereket az apa. Ennek már tíz éve, az asszony azóta nem látta fiát.  A férfi úgy változtatta lakhelyét, hogy hiába keresték évek óta.  Pedig a gyereket iskolába is járatta, a Blikk tavaly arról írt, majdnem megtalálták így a bújkáló apát a gyerekkel Sopronban, de végül megint sikerült eltűnnie.

A férfinak kiskorú elhelyezésének megváltoztatása miatt is felelnie kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik