Közélet

Vizsgálatsorozat egy kisfiú halála miatt

A megyei kormánymegbízott elrendelte valamennyi zalai településen a sportlétesítmények eszközeinek felülvizsgálatát, miután szombat este Zalaegerszegen meghalt egy tízéves fiú, akire rádőlt egy futballkapu - tájékoztatta a Zala Megyei Kormányhivatal vezetője hétfőn az MTI-t.

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott közölte: elrendelte a megye területén működő valamennyi olyan szabadidő- és sportlétesítmény – például játszótér, futballpálya, kézilabda- és kosárlabdapálya, erdei tornapálya – eszközparkjának, tárgyainak felülvizsgálatát, amelyek állapotuk miatt veszélyt jelenthetnek a használójukra.

A megye összes településére kiterjedő ellenőrzés kapcsán a balesetveszélyesnek minősülő eszközök javíttatására, biztonságossá tételére, vagy ha ez nem lehetséges, az eszköz eltávolítására, elzárására hívta fel valamennyi Zala megyei jegyző és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megyei tankerületi igazgatóinak figyelmét.

A kormánymegbízott a felülvizsgálatot azt követően rendelte el, hogy szombat este – egyelőre tisztázatlan körülmények között – a zalaegerszegi Alsóerdőn, a volt napközis táborban egy tízéves fiúra dőlt egy fémből készült futballkapu. A mentők erőfeszítései ellenére a gyermek életét már nem tudták megmenteni, a helyszínen belehalt súlyos sérüléseibe. A fiú a szüleivel és a nagybátyjával volt, amikor a baleset történt.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik