Közélet

Évekig tartották rabszolgaként, belehalt a kínzásokba

A vád szerint egy nyíregyházi család öt tagja életveszélyes testi sértést okozott, kihasznált és megalázott egy befolyásolható 22 éves nőt. A fűtetlen helyiségben elszállásolt áldozat tüdőgyulladásban halt meg.

A többszörösen büntetett asszony és fia 2006-ban fogadták be családi házukba az akkor 22 éves nőt. A vádlottak kihasználták a sértett befolyásolhatóságát, éretlen személyiségét, és különféle ház körüli munkákat végeztettek vele – mondta el Zsíros Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség főügyésze.

Eszméletvesztésig verték

A Nyíregyházi Törvényszékhez benyújtott vádirat szerint a fűtetlen helyiségben elszállásolt, hiányos ruházatú nőt az asszony és a fia ököllel és botokkal rendszeresen bántalmazta. 2013. február 8-án és az azt megelőző napokban olyan súlyosan megverték őt, hogy a sértett elvesztette az eszméletét és életveszélyes állapotban került kórházba.

A férfi élettársa ugyan szemtanúja volt a sértett rendszeres verésének, de nem segített a bajban lévő embernek, neki ezért kell vádlottként felelnie.

Tüdőgyulladásban halt meg

Amíg a sértett kórházban volt, az erőszakos férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, az asszonyhoz pedig hazaköltözött a lánya öt kiskorú gyermekével. A két nő megpróbálta rávenni a sértettet arra, hogy ne tegyen terhelő vallomást a fiúra, hazudja azt a rendőröknek, hogy ismeretlenek verték meg a városban. A nő a kórházból visszament a családhoz, ahol az asszony, a lánya, sőt már a fiú nevelt lánya is tovább bántalmazta – idézte a vádiratot a főügyész.

A sértett 2013. december 13-án tüdőgyulladásban halt meg, halála az orvos szakértő szerint nem állt összefüggésben a bántalmazásával.

Az asszony, a fia, a lánya és a férfi nevelt lánya előzetes letartóztatásban van, míg a fiú élettársa szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik