Közélet

Örökre börtönben az idős nőt halálra verő fiatal

Az áldozat testén negyvenkilenc sérülésre utaló nyomot találtak. A jajgató asszonyt támadói magára hagyták. Néhány órával a távozásuk után halt meg.

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Szekszárdi Törvényszék csütörtökön első fokon azt a férfit, aki 2013 januárjában társával brutálisan megvert egy idős asszonyt, aki belehalt a sérüléseibe. A 27 éves nagykónyi férfi legkorábban 35 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra. Bűnsegédlettel vádolt társát, egy 22 éves, szintén nagykónyi fiatalt 10 év fegyházbüntetéssel sújtották, ő azután bocsátható feltételesen szabadlábra, hogy  büntetésének kétharmad részét letöltötte.

A két vádlott 2013. január 25-én késő este tört be a 84 éves asszony házába, akit az elsőrendű vádlott súlyosan bántalmazott, elvette karikagyűrűjét, fülbevalóit és háromezer forintját. A magára hagyott, jajgató nő néhány óra múlva meghalt. Testén negyvenkilenc, sérülésre utaló nyomot találtak: az elsőrendű vádlott a fején és a törzsén is ütötte, megrúgta a földre került, védekezésre korlátozottan képes áldozatot.

Az elsőrendű vádlott az eljárás alatt tagadta a bűncselekmény elkövetését, a bíróság társa – önmagára nézve is – terhelő vallomása, és többek között DNS-vizsgálatok eredménye alapján hozta meg az ítéletet. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért az ítélet tudomásul vételéhez, a vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek, így a döntés nem jogerős – írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik