Közélet

Megtört az érdi gyilkos

Több napig tartó kihallgatás után beismerte a kettős gyilkosságot az érdi férfi, aki brutális tette után a házat is felgyújtotta – írja a Blikk.

Elvehetjük-e az életét a legnagyobb bűnösöknek? Mit tartanak a vallások a halálbüntetésről?

A gyilkos verziója szerint azért járt az érdi házban, mert korábbi élettársa, a 43 éves J. Júlia nem adott arra egyértelmű választ, hogy visszamegy-e hozzá. A tragédia napján elment a 64 éves J. Elemér házába, állítása szerint azért, hogy megkérje szerelmét, térjen vissza hozzá. A gyanúsított azt vallotta, hogy a felbőszült házigazda nekiment egy vasvillával. A hívatlan látogató elesett, ekkor kapott fel egy szerszámot, hogy védekezzen – derül ki a Blikk cikkéből. A gyilkos S. József ügyvédje szerint az egyik áldozattal jogos védelemből, a másikkal erős felindulásból végzett.

Ezzel szemben a rendőrség korábbi gyanúja szerint S. Sándor már egy nappal a gyilkosság előtt összeveszett Elemérrel és Júliával is. Ők kihívták a rendőröket, de addigra a férfi eltűnt. Másnap S. József visszalopózott a Szilfa utcai házhoz. Rátámadt Júliára és Elemérre, nemcsak kézzel, hanem különböző, a keze ügyébe akadó eszközökkel csépelte az ott lakókat. A Blikk úgy tudja használt baltát és vasvillát is. S. József, hogy eltüntesse a nyomokat, felgyújtotta a házat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik