Közélet

Mostohaöccse meggyilkolásával vádolják a kamaszt

Az ötéves kisfiú halált okozó sérülést szenvedett, miközben tizenhat éves mostohabátyja vigyázott rá.

Rácsok mögött várja bírósági tárgyalását az a 16 éves phonexi fiú, akit azzal vádolnak, hogy megölte öt éves mostohaöccsét – írja egy arizoniai hírportál. Tettért teljes felelőséget kell vállalnia, felnőttként vádolják.

A gyanúsított, Justin Hoskins rendőrségi fotója

Míg a szülők dolgoztak, a fiatal fiú vigyázott apja barátnőjének három gyermekére, egy öt éves kisfiúra, egy három éves, és egy négy hónapos lányra. Amikor az apa hazaért mindent rendben talált, az öt éves Ian az ágyában pihent, ezért úgy döntött ő is ledől egy kicsit.

Később, amikor megérkezett az anya, megpróbálta felkelteni a kisfiút, hogy együtt megvacsorázzanak, ám a gyermek ekkor már rettenetes állapotban volt: testét hányás és vizelet borította, és bárhogy próbálták nem tudták felébreszteni.

Az áldozat, Ian Blair

Kórházba rohantak vele, ahol már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Kiderült, hogy a halált, egy néhány órával azelőtt elszenvedett, a fejet ért ütés miatt bekövetkező súlyos agysérülés okozta. Értesítették a rendőrséget, akik a tizenhat éves fiút gyilkosság vádjával őrizetbe vették.

A fiú vallomásából kiderült, hogy ebéd közben az öt éves kisfiú komiszkodni kezdett a húgával, s mikor nem akarta abbahagyni, mostohabátyja a sarokba küldte. Mivel megtagadta, az idősebb fiú meglökte a gyereket, aki elveszítette az egyensúlyát, elesett, beütötte a fejét, és elveszítette az eszméletét. Annak ellenére, hogy az eszméletlen gyermek hányt is, az idősebb fiú nem hívott segítséget, hanem megmosta, átöltöztette, és ágyba dugta a gyermeket. Az anya az eset után öt órával érkezett haza, amikor már esély sem volt a kicsi életének megmentésére.

A családot ismerők a lapnak azt nyilatkozták, hogy az idősebb fiú nagyon gyakran vigyázott a kicsikre, mivel mindkét szülő teljes állásban dolgozott. A rendőrök azt mondták, hogy fiú többször is megpróbálta félrevezetni őket mielőtt elmondta az igazságot. Először azt állította nem tudja mi történt, aztán azt, hogy a család nagytestű kutyája lökhette fel a kicsit. Óvadékát a bíróság félmillió dollárban állapította meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik