Közélet

Agyonverte feleségét a vegetáriánus vacsora miatt

A 75 éves férfi nagyon nem örült, amikor kecske helyett holmi zöldségekkel várta az asszony, és egy bottal agyonverte.

A New York Brooklyn negyedében élő pakisztáni bevándorló ellen a héten indítottak pert. Az ügyészség szándékos emberöléssel vádolja az idős férfit felesége agyonverése miatt, a védelem szerint viszont csak halált okozó testi sértés történt, mert nem akarta megölni, csak megverni, „ahogy az a pakisztáni kultúrában elfogadottnak számít” – jelentette a New York Post.

A vád szerint azonban egyértelműen a gyilkosság szándéka vezetette Noor Hussaint, amikor nekiesett a mosásban lévő ruhák keverésére használt bottal, miután a 66 éves feleség nem kecskét főzött neki ebédre, hanem lencsét. Az étel kapcsán vitatkozni, majd veszekedni kezdtek, ami egyre durvábbá vált, miután a feleség átkozni kezdte a férfit, aki ekkor felkapta a botot és azzal kezdte el ütlegelni a nő fejét – közölte az ügyészség.

A vád szerint szándékos emberölés történt, és nem csak fegyelmezni akarta a nőt. A védelem ugyanis azzal érvel, hogy a férfi a szülőhazájában megszokott gyakorlatot követve veréssel fegyelmezte meg feleségét, amihez a pakisztáni szokások szerint joga van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik