Közélet

Magyar bolti tolvajokat fogtak Angliában

A pár egy telepakolt bevásárlókocsit próbált meg kitolni egy üzletből. Nem sikerült nekik.

Az élelmiszerbolt biztonsága őre hiába figyelmeztette többször is az Angliában élő magyar párt, ők megpróbálták kitolni az üzletből a telepakolt bevásárlókocsit, benne 650 fontnyi értékkel, ami körülbelül kétszáznegyvenezer forint.

A biztonsági őr végül feltartóztatta a Wolverhamptonban párt, akiket később bíróság elé is állítottak – írja az Expressandstar. A lap meg is nevezi a két bolti tolvajt, a harminchat éves S. Anikó és az ötvenhárom éves K. József.

Az őrizetbe vételük után drogtesztet is elvégeztek rajtuk, de nem voltak kábítószer hatása alatt az elkövetés pillanatában. “Érthetelen, hogy két külföldi állampolgár, akiknek drogproblémájuk sincs, miért akar lopni” – mondta az ügyész. Kőszegi azt mondta, mindössze öt font volt nála, amikor elindultak, de mindenképpen be akartak vásárolni.

A bíró az ítéletében azt mondta, a lopás sehol sem megengedett, Angliában pedig még kevésbé. A vádlottak beismerték bűnösségüket és sajnálatukat fejezték ki. Végül három hónap közmunkára ítélte a bíróság a párt, valamint száz font bírság megfizetésére is kötelezte őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik