Közélet

Lábon lőtte a bolti tolvajt, miután magát fújta le paprikaspray-vel

Nem hagyta magát az idős biztonsági őr: célzott és lőtt, bár alig látott.

Egy kifizetetlen hússal telepakolt bevásárlókocsit próbált feltűnés nélkül kitolni St Louis egyik Aldi áruházából egy negyvenegy éves férfi. A terve azonban nem vált be, az üzlet hetvenkét éves biztonsági őre észrevette, és a nyomába eredt, hogy megállítsa.

Amikor utolérte a hústolvajt, az idős szekuritis paprikasprayt rántott, és megpróbálta lefújni a gyanúsítottat, a szél azonban a saját arcába fújta a maró permetet. Az elkövető megpróbálta kihasználni a helyzetet: gyorsan arcon vágta üldözőjét, és ismét menekülni kezdett.

A biztonsági őr ekkora már annyira paprikás hangulatba került, hogy habozás nélkül elővette szolgálati fegyverét, és a menekülő bűnöző után lőtt. Ahhoz képest, hogy pillanatokkal ezelőtt lefújta magát paprikaspray-vel elég jól sikerült a célzás: két lövést adott le, ebből egyikkel sikerült eltalálnia a gyanúsított lábát. A kiérkező rendőrök kórházba vitették, ha felépül majd őrizetbe veszik – írja a Riverfront Times.

Ajánlott videó

Annak jártunk utána, hogyan zajlik egy eljárás, és azon túl mi vár a rajtakapott egészségügyi dolgozókra, valamint hogy kevesebb borítékot csúsztatnak-e zsebbe az új szabályozás óta a betegek.