Közélet

Nem tudja a kulcsi családirtó, miért gyilkolt

Testvérével, nagyszüleivel és édesapjával is végzett H. Csanád Jutas, aki szerint megszállták a démonok, de hogy miért, arra nem tud magyarázatot adni. Az orvosok folyamatosan vizsgálják, és talán megtalálták a választ.

H. Csanád Jutas azt állítja, maga sem tudja, miért ontotta családtagjai vérét – írja a Blikk. A 25 éves férfi ügyvédje a lapnak azt mondta, a gyilkosságok után egy héttel rosszullétek gyötörték védencét. Dr Hortobágyi Tibor szerint H. Csanád Jutas is magyarázatot akart találni arra, mi volt az, ami elindította a gyilkolás útján. A kulcsi gyilkos szerint démoni befolyásoltság alatt állt, ami ellen képtelen volt bármit is tenni.

H. Csanád Jutas utolsó elmeorvosi vizsgálata március 14-én volt Győrben. Mint kiderült, több tesztet is el kellett végeznie és beszélgettek is vele – írja a lap. A szakvélemény szerint a családtagjaival végző férfi paranoid skizofrén.

Ahogy arról a Hír24 is beszámolt, eddig három orvosi vélemény született, kettő szerint nem, egy szerint pedig beszámítható volt a kulcsi gyilkos, amikor végzett családtagjaival.

H. Csanád Jutas ügyében május végén születhet ítélet.

A kulcsi fiatal 2012 áprilisában támadt rá családtagjaira. Hidegvérrel, brutális módon ölt. Négyen haltak meg: az édesapja, a nagyszülei és a bátyja. A gyilkos édesanyját és lánytestvérét sem kímélte, ők életveszélyes sérülésekkel kerültek kórházba. A támadó megsebesítette nővére barátját is, aki azért ment a házhoz, hogy segítsen az áldozatokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik