Szórakozás

Kulcsi családirtó: “Nem tudom, én voltam-e”

kulcsi mészáros (kulcsi gyilkossag, )
kulcsi mészáros (kulcsi gyilkossag, )

Elmezavarra hivatkozva védi magát a bíróság előtt a férfi, aki másfél éve megölte családja négy tagját, hármukat pedig életveszélyesen megsebesítette.

H. Csanád tavaly áprilisban gyilkolta meg négy családtagját, egyik testvérét, az apját és a nagyszüleit. Először bátyjával végzett, hátulról szúrta le egy késsel. Másnap nagyapja következett: az idős embert először fojtogatta, végül egy rugós késsel ölte meg. Nagyanyján nem sokkal később egy disznőölő késsel ejtett halálos sebeket. A többiekkel pénteken akart végezni. Apját halálra késelte, ám édesanyja és nővére – bár  nem sokon múlt az életük – túlélték a támadást. A fiatalabb nő barátja sem úszta meg sérülések nélkül.

Hétfőn megkezdődött a brutális gyilkosság tárgyalása a Székesfehérvári Törvényszéken. Először az ügyész olvasta fel a vádiratot, a Fehérvár24 helyszíni tudósítója szerint a férfi mindvégig unottan hallgatta mészárlása részletezését.

Ritkábban jönnek a démonok

A vádlott noha korábbi vallomásában részletesen beszélt a gyilkosságokról, most személyiségzavarra hivatkozva kerülte el a választ arra, bűnös-e.  “Lelkifurdalásom van, de nem tudok egyértelmű választ adni arra, hogy egyáltalán én követtem-e el”- idézte H.Csanád vallomását a Velvet.hu.

Májusban szakértők azonban úgy ítélték meg: az elmezavar nem bizonyítható egyértelműen.

A bírónő kérdésére most azt mondta: személyiségváltozása három évvel ezelőtt kezdődött ízlésváltozással, majd elhidegült a családtagjaitól. Állítása szerint most jobban van, de nehezen tudja kezelni a démoni késztetéseket, “különösen most, hogy rendszeresen idegesítő zárkatársakat kap” – magyarázta.

Élvezte a gyilkosságot

H.Csanád nem tett új vallomást, a korábbi vallomását ismertette a bírónő. Aszerint azért gyilkolt, mert csak magával akart foglalkozni, el akart merülni saját pszichéjében, ehhez pedig teljes magányra volt szüksége.

Ahogy a nyomozáskor is mondta, azon a napon csak halálos ellenségeket látott, nem a családtagjait. A gyilkosságok idején szexuális élvezethez hasonló érzései támadtak. Elsősorban a torkok elvágását élvezte, mert – mint mondta – jópofának találta a bugyogó hangokat – derül ki a helyszíni tudósításból.

Remeteként élt

A tárgyaláson ügyészi kérdésre elmondta, hogy napjait leginkább a számítógép előtt töltötte játékokkal. Alkalmi munkákkal és számítógépek, alkatrészeik adásvételével keresett pénzt.  Azt is kiderült, szereti az akciófilmeket, horrorokat, thrillereket. Emberi kapcsolatai csak a családjával voltak.

A bíróság szerda délelőtt a tanúk kihallgatásával folytatja az eljárást.

A főügyészség tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta H. Csanádra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik