Közélet

Soroksári gyilkosság: kihallgatási hullám kezdődött

Szinte megszállták Soroksárt a rendőrök a hét végén, amikor újabb információk után kutattak a soroksári kocogó nő, Kardos Krisztina meggyilkolásának ügyében – tudta meg a Blikk.

Két napon keresztül számos egyenruhás járta az utcákat azon a környéken, ahol a megfojtott családanya lakott. A lakók hónapok óta nem láttak ennyi rendőrt. Volt olyan ház, ahova be is csengettek, volt olyan, akit az utcán állítottak meg – mondta az egyik ott élő a Blikknek, aki hozzátette: a bicikliúton, ahol Krisztina holttestét megtalálták, azóta folyamatosan egyenruhások posztolnak.

Közeledik anyák napja

A rendőrség igen szükszavúan nyilatkozott „Az ügy eredményes lezárása érdekében a rendőrség folyamatosan adatgyűjtést végez” – mondták az ORFK sajtóosztályán.

Az áldozat férje a Blikknek elmondta, már nagyon várja, hogy megtalálják a gyilkost, és fiával együtt le tudják zárni magukban a tragédiát. Anyák napja közeledtével ez különösen fájó lehet a családnak. „Nem fogom erőltetni, hogy kimenjünk a temetőbe, ha nem akar. Azt mondta ugyanis, hogy ott csak egy marék hamu van, ami nem az ő anyukája” – árulta el a férfi a lapnak.

Kardos Krisztinát tavaly szeptember 25-én támadta meg valaki vagy valakik Soroksár külterületén. Kezét és lábát összekötözték, majd megbecstelenítették, megfojtották az asszonyt.

Szeptember óta nyomoznak

A rendőrség szeptember óta megfeszített munkával dolgozik az ügyön, amelyet tavasszal az Országos Rendőr-főkapitányság vett át. Miután újra végigmentek azokon a szálakon, amelyeken a budapesti kapitányság haladt, visszaadtak a családnak több olyan tárgyat, amelyeket még az eljárás elején lefoglaltak, és kiderült róluk, hogy nincs közük a bűncselekményhez, így Krisztina néhány holmiját is megkapták a hozzátartozók. Számos bűnjelet azonban megtartott a rendőrség.

A legutóbbi fejlemény február elején történt az ügyben, amikor kiderült, hogy új nyomozó kapta meg a soroksári gyilkosságot, így azzal az ORFK legjobb nyomozói, a Petőfi Attila vezérőrnagy által vezetett osztály foglalkozik.

Kardosné Gyurik Krisztinát szeptember 25-én futás közben támadták meg, és zsineggel megfojtották, de találgatásokon kívül eddig nem derült ki semmi arról, hogy ki vagy kik lehettek az elkövetők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik