Közélet

Soroksári gyilkosság: kihallgatási hullám kezdődött

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2014. 04. 29. 08:03

Szinte megszállták Soroksárt a rendőrök a hét végén, amikor újabb információk után kutattak a soroksári kocogó nő, Kardos Krisztina meggyilkolásának ügyében – tudta meg a Blikk.

Korábban a témában:

Két napon keresztül számos egyenruhás járta az utcákat azon a környéken, ahol a megfojtott családanya lakott. A lakók hónapok óta nem láttak ennyi rendőrt. Volt olyan ház, ahova be is csengettek, volt olyan, akit az utcán állítottak meg – mondta az egyik ott élő a Blikknek, aki hozzátette: a bicikliúton, ahol Krisztina holttestét megtalálták, azóta folyamatosan egyenruhások posztolnak.

Közeledik anyák napja

A rendőrség igen szükszavúan nyilatkozott „Az ügy eredményes lezárása érdekében a rendőrség folyamatosan adatgyűjtést végez” – mondták az ORFK sajtóosztályán.

Az áldozat férje a Blikknek elmondta, már nagyon várja, hogy megtalálják a gyilkost, és fiával együtt le tudják zárni magukban a tragédiát. Anyák napja közeledtével ez különösen fájó lehet a családnak. „Nem fogom erőltetni, hogy kimenjünk a temetőbe, ha nem akar. Azt mondta ugyanis, hogy ott csak egy marék hamu van, ami nem az ő anyukája” – árulta el a férfi a lapnak.

Kardos Krisztinát tavaly szeptember 25-én támadta meg valaki vagy valakik Soroksár külterületén. Kezét és lábát összekötözték, majd megbecstelenítették, megfojtották az asszonyt.

Szeptember óta nyomoznak

A rendőrség szeptember óta megfeszített munkával dolgozik az ügyön, amelyet tavasszal az Országos Rendőr-főkapitányság vett át. Miután újra végigmentek azokon a szálakon, amelyeken a budapesti kapitányság haladt, visszaadtak a családnak több olyan tárgyat, amelyeket még az eljárás elején lefoglaltak, és kiderült róluk, hogy nincs közük a bűncselekményhez, így Krisztina néhány holmiját is megkapták a hozzátartozók. Számos bűnjelet azonban megtartott a rendőrség.

A legutóbbi fejlemény február elején történt az ügyben, amikor kiderült, hogy új nyomozó kapta meg a soroksári gyilkosságot, így azzal az ORFK legjobb nyomozói, a Petőfi Attila vezérőrnagy által vezetett osztály foglalkozik.

Kardosné Gyurik Krisztinát szeptember 25-én futás közben támadták meg, és zsineggel megfojtották, de találgatásokon kívül eddig nem derült ki semmi arról, hogy ki vagy kik lehettek az elkövetők.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.