Közélet

Új nyomozó kapta meg a soroksári gyilkosságot

A budapesti főkapitány a rendőrség legjobb nyomozóit állította rá az ügyre, amely azt jelentheti, hogy holtpontra jutott a nyomozás – írja a Bors.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány váratlanul áttette a szeptember 25-i soroksári gyilkosság nyomozását a BRFK-ról az ORFK főosztályára, amelyet Petőfi Attila vezérőrnagy vezet – írja a Bors a Zsaru Magazin alapján.

„Utasításomra két, életellenes ügyekben nagy tapasztalattal rendelkező kiváló vidéki rendőri vezető és mások is áttekintik az aktát” – mondta a főkapitány a Zsarunak.

Az intézkedés gyakorlatilag annak elismerése, hogy holtpontra jutott a nyomozás. Petőfi Attila vezetésével, illetve közreműködésével eddig olyan horderejű emberölési ügyeket derítettek fel, mint Soproni Ágnes színésznő meggyilkolása vagy a sorozatgyilkos Magda Marinko nevéhez köthető magyarországi emberölési ügyek.

A vezérőrnagy kifejezetten sok olyan esettel foglalkozott, amelyben már megvolt a rendőrség számára a potenciális gyanúsított, csak kevés bizonyíték állt rendelkezésre az illető ellen.

Kardosné Gyurik Krisztinát szeptember 25-én futás közben támadták meg, és zsineggel megfojtották, de találgatásokon kívül eddig nem derült ki semmi arról, hogy ki vagy kik lehettek az elkövetők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik