Közélet

Soroksári gyilkosság: felállították a profilt

Az áldozat jellemrajza az elkövetés módjára is magyarázatot adhat, hogy miért bántak el vele ennyire kegyetlenül – írja a Blikk.

Számtalan embert kihallgattak az ügy kapcsán, akiktől a rendőrök főként azt kérdezgették, hogyan viselkedett a családanya, milyen reakciókra lehetett számítani tőle stressz esetén – értesült a Blikk.

Arra voltak kíváncsiak Krisztina miként reagálhatott egy olyan helyzetben, amikor váratlanul megtámadják. Megadja-e magát, és behódol a kegyetlenkedőnek, vagy éppen ellenkezőleg: küzd az életéért a végsőkig. Krisztina jellemrajza így az elkövetés módjára is magyarázatot adhat, azaz hogy miért bántak el vele ennyire kegyetlenül. Mint emlékezetes, összekötözték kezét és lábát, valamint halála előtt bántalmazták is. A Blikk úgy tudja, a nő a végig küzdött támadójával.

A rendőrség szeptember óta megfeszített munkával dolgozik az ügyön, amelyet nemrégiben az Országos Rendőr-főkapitányság vett át. Miután újra végigmentek azokon a szálakon, amelyeken a budapesti kapitányság haladt, visszaadtak a családnak több olyan tárgyat, amelyeket még az eljárás elején lefoglaltak, és kiderült róluk, hogy nincs közük a bűncselekményhez, így Krisztina néhány holmiját is megkapták a hozzátartozók. Számos bűnjelet azonban megtartott a rendőrség.

A legutóbbi fejlemény február elején történt az ügyben, amikor kiderült, hogy új nyomozó kapta meg a soroksári gyilkosságot, így azzal az ORFK legjobb nyomozói, a Petőfi Attila vezérőrnagy által vezetett osztály foglalkozik.

Kardosné Gyurik Krisztinát szeptember 25-én futás közben támadták meg, és zsineggel megfojtották, de találgatásokon kívül eddig nem derült ki semmi arról, hogy ki vagy kik lehettek az elkövetők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik