Közélet

Apja életét mentett meg első munkanapján a segélyhívónál

Csak pár órája ült a telefonnál, amikor egy segélykérő hangjában nagynénikéjét ismerte fel.

Az első munkanap egy új munkahelyen mindenki számára stresszes, és ez halmozottan érvényes lehet a segélyhívóknál dolgozó operátorokra, akiken könnyen életek múlhatnak. Az amerikai Georgia állam egyik megyéjét kiszolgáló segélyhívó központban dolgozni kezdő Crystal Morrow első munkanapja azonban különösen nehéz próba elé állította, amikor az egyik betelefonálóban nagynénjét fedezte fel, aki azért hívta a 911-et, mert cukorbeteg testvére – Morrow apja – sokkba esett.

Bár állítása szerint “pánikba esett”, a hangján ez egyátalán nem volt érezhető, ahogy nyugodt hangon elmagyarázta nagynénjének, hogy mit kell tennie a magatehetetlenné vált férfival. Pedig gyakorlata még alig volt. Mindössze négy órája dolgozott. Az apját végül a kiérkező mentőkenk sikerült megmenteniük – nagynénjének pedig az egész hívás alatt fogalma sem volt arról, hogy kivel beszélget.

Morrow kolléganője, aki kiképezte őt a munkára a Foxphillynek elmondta: már a tréning első napján arra szokta felkészíteni a tanoncokat, ha egy családtagjuktól érkezik segélyhívás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik