Közélet

Egy hét házasság után ölte meg férjét – 30 év börtön

Kételkedni kezdett a kapcsolatban, és lelökte férjét egy szikláról. Harminc évig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Ahogy arról már szeptemberben beszámoltunk, mindössze nyolc nappal az esküvő után ölte meg férjét egy 22 éves amerikai nő, miután kételyek támadtak benne azzal kapcsolatban, jó ötlet volt-e feleségül mennie a férfihoz. A Montana államban élő Jordan Graham tavaly nyáron, egy, az otthonukhoz közel eső nemzeti parkban lökte le férjét egy szikláról, miután házasságukról vitatkoztak.

A nő az ellene indított bírósági tárgyaláson azt állította, hogy férje, Cody Lee Johnson a vita hevében megragadta a karját, és ekkor taszajtott rajta egy nagyot, nem gondolva bele abba, hogy hol állnak. És egy sziklás szakadék peremén álltak, a férfi pedig a mélybe zuhant. Graham azonban nem hívott segítséget, hanem inkább hazament.

Cody Lee Johnson eltűnését egy nappal később jelentették a rendőrségen, miután nem jelent meg a munkahelyén. Feleségét egy napra rá hallgatta ki a rendőrség. Akkor a nő azt állította, férje egy városon kívüli barátjával ment el este hazulról, és erről SMS-t is küldött neki. A holttest két nap múlva került elő. Maga Graham volt az, aki „megtalálta”, és szólt egy parkőrnek, aki viszont nagyon gyanúsnak találta, hogy a nő észrevette a turistaútvonalról nagyon nehezen látható holttestet.

A feleség egy hét múlva már be is vallotta, hogy ő ölte meg férjét, miután térfigyelő kamerás felvételek bizonyították, hogy együtt mentek a férfi halála napján a parkba. A nő decemberben bűnösnek vallotta magát nem szándékos emberölés vádjában. Büntetése nagyságát csütörtökön határozta meg az ügyében döntő bíróság – írta a CBS. A házasságtól megijedt feleség életfogytig tartó börtönbüntetéssel nézett szembe, de végül harminc évig tartó börtönre ítélte a bíró. Az ügyészek ötven évet kértek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik