Közélet

Soroksári gyilkosság: pszichológust hívtak a kisfiúhoz

Kardosné Gyurik Krisztina 11 éves fia eddig szilárdan tartotta magát, biztosak voltak benne, hogy nincs szüksége szakember lelki segítségére, de ez megváltozott – árulta el az apa a Borsnak.

A brutálisan meggyilkolt nő férje számára természetes, hogy őt is potenciális gyanúsítottnak tartják a rendőrök. Fiát azonban érzelmileg felkavarta, amikor egy cikkben, mint az ügy lehetséges gyanúsítottjáról írtak apjáról. Az interneten aztán keresetlen szavakkal védte meg őt – mesélte a Borsnak Kardos Lajos.

Szakembert hívtak

Emellett azt is elárulta, hogy korábban biztos volt abban, hogy kisfia nem szorul pszichológus segítségére.”Beszéltem Roli osztályfőnökével és a teniszedzőjével. Mindenki azt mondja, hogy semmi probléma a gyerekkel, teljesen kiegyensúlyozott, nincs szüksége arra, hogy pszichológus foglalkozzon vele.”

Ma már azonban másképp gondolja. „A külvilág nem tudja, de én látom, hogy a gyerek össze van zavarodva. Tele van esténként félelemmel. Komoly érzelmi kitörései vannak. Már nem is a szobájában, hanem mellettem alszik.” Ezután arra a döntésre jutott, hogy szakember segítségét kérik. Február 25-re kaptak időpontot a soroksári családsegítő egyik pszichológusához.

Új nyomozóknál az ügy

Legutóbbi fejlemény február elején történt az ügyben, amikor kiderült, hogy új nyomozó kapta meg a soroksári gyilkosságot, így azzal az ORFK legjobb nyomozói, a Petőfi Attila vezérőrnagy által vezetett osztály foglalkozik.

Kardosné Gyurik Krisztinát szeptember 25-én futás közben támadták meg, és zsineggel megfojtották, de találgatásokon kívül eddig nem derült ki semmi arról, hogy ki vagy kik lehettek az elkövetők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik