Közélet

Két nyomozás a kitálaló NAV-os ellen

horvath-andras(1)(960x640)(1).jpg (horváth andrás)
horvath-andras(1)(960x640)(1).jpg (horváth andrás)

Mindkét ügyben korábbi munkahelye, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tett feljelentést.

Két nyomozás is folyik az áfacsalási ügyet kirobbantó Horváth András ellen – írja az origo.hu.

Amint arról beszámoltunk, házkutatás volt a NAV-botrányt kirobbantó Horváth Andrásnál csütörtök reggel. Iratokat, a számítógépe merevlemezét és azt a bizonyos zöld dossziét vitték el a rendőrök, amelyet korábban a sajtónak is megmutatott, és amelyről azt állította, bizonyító erejű dokumentumok vannak benne. Horváthot volt munkahelye, az adóhivatal jelentette fel. A rendőrök állítólag adtak neki egy papírt, és abban az állt, hogy jogosulatlan adatkezeléssel, rágalmazással és személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják.

A rendőrség közölte az Origóval, hogy Horváth volt munkahelye, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelentette fel a volt szakkoordinátort, a nyomozást december 11-én, egy héttel a feljelentés után rendelték el. A rendőrség azt nem közölte, mikor érkezett hozzá a feljelentés. A NAV egy november 28-i sajtótájékoztatón jelezte, hogy megtette a feljelentést, így minden bizonnyal előtte történt.

Indult még egy nyomozás: Horváth feljelentése alapján. A rendőrség tájékoztatása szerint mindhárom ügyben végzett különböző nyomozati cselekményeket az eljáró szerv, a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Horváth András csütörtök este a Hír24 vendége volt. Azt mondta, nem lepte meg, ami történt, de megviselte. Lett volna kulturáltabb módja is a számonkérésnek – így fogalmazott. Elmondta, hogy a nyomozók a hivatali működésével összefüggő dokumentumokat kerestek nála, amelyek adótitkot képezhetnek. Külön kérték, hogy adja oda azt a zöld dossziét, amit a bizottságban is felmutatott.

Olvasói sztorik