Belföld

LMP: “hadüzenet” a házkutatás Horváthnál

schiffer (schiffer)
schiffer (schiffer)

Az ellenzéki párt társelnöke szerint az akció világos jelzés arra, hogy senki ne merjen "a nagy halak után kutatni".

Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy nem azoknál a személyeknél vagy cégeknél vizsgálódik a rendőrség, akikről a korábbi NAV-munkatárs bizonyítékokat adott át a nyomozó hatóságnak, hanem nála.

A politikus szerint ez egyértelmű hadüzenet minden tisztességes állampolgárnak, hogy aki jelenleg Magyarországon megpróbál tisztességtelen ügyleteket felfedni, akár a saját egzisztenciája kockáztatásával, azon nagyon hamar rajtaüt a rendőrség. Világos jelzés arra, hogy senki ne merjen “a nagy halak után kutatni” – tette hozzá.

Horváth András, a NAV-botrány kirobbantója lesz a vendége a Hír24 ma esti hírműsorának. Ne feledjék: 19 óra, Story4!

Emlékeztetett: Horváth András, aki november elején tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál, az elmúlt hetekben gondosan ügyelt a törvények betartására, és egyetlen konkrét személyt sem nevezett meg. Saját bizonyítékait ugyanakkor átadta az ügyészségnek.

“Ennyit ér a bejelentővédelem Magyarországon” – jelentette ki Schiffer András, hozzátéve: az LMP felajánlja jogi segítségét Horváth Andrásnak és támogatja a csütörtök délutánra civil szervezetek által rendezett demonstrációt is.

A Facebookon máris tüntetést szerveztek csütörtök délután négy órára a Legfőbb Ügyészség épülete elé a házkutatás miatt.

Horváth András, az adóhatóság volt munkatársa a közelmúltban azzal lépett a nyilvánosság elé, hogy szerinte a nagyobb cégek évi több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is asszisztál. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hivatali visszaélés gyanújával elrendelte a nyomozást Horváth András feljelentése nyomán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik