Gazdaság

A zöld dossziét akarták a rendőrök a kitálaló NAV-ostól

horváth andrás (horváth andrás, )
horváth andrás (horváth andrás, )

Horváth Andrást megviselték a történtek, de azt mondja, tiszta a lelkiismerete, bátran áll minden eljárás elé.

Amint arról beszámoltunk, házkutatás volt a NAV-botrányt kirobbantó Horváth Andrásnál csütörtök reggel. Iratokat, a számítógépe merevlemezét és azt a bizonyos zöld dossziét vitték el a rendőrök, amelyet korábban a sajtónak is megmutatott, és amelyről azt állította, bizonyító erejű dokumentumok vannak benne. Horváthot volt munkahelye, az adóhivatal jelentette fel. A rendőrök állítólag adtak neki egy papírt, és abban az állt, hogy jogosulatlan adatkezeléssel, rágalmazással és személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják.

Felháborodott civilek tüntetést szerveztek csütörtökre a Legfőbb Ügyészség elé. A mindössze néhány tucat tiltakozó szerint a házkutatás annak bizonyítéka, hogy az állam eltussolni, és nem leleplezni akarja a Horváth András által felfedett ezermilliárdos ÁFA-csalásokat. Azt is bejelentették, hogy a két ünnep között egy nagyobb utcai tüntetést szerveznek, hogy ott is követeljék a NAV-botrány teljes kivizsgálását.

Horváth András csütörtök este a Hír24 vendége volt. Azt mondta, nem lepte meg, ami történt, de megviselte. Lett volna kulturáltabb módja is a számonkérésnek – így fogalmazott. Elmondta, hogy a nyomozók a hivatali működésével összefüggő dokumentumokat kerestek nála, amelyek adótitkot képezhetnek. Külön kérték, hogy adja oda azt a zöld dossziét, amit a bizottságban is felmutatott. A mappa cégek nevét, adószámát tartalmazza, és azokat a gyanú szerint elcsalt áfaösszegeket, melyek velük kapcsolatba hozhatók.

Horváth András elmondta, felháborítja, hogy őt akarják bűnözőnek beállítani. Attól viszont nem fél, hogy börtönbe kerülhet. Rengeteg embert érez maga mögött, ezért kizártnak tartja, hogy csendben elüljön az ügy. Patyolat tiszta a lelkiismerete, bármilyen eljárásnak hajlandó alávetni magát – mondta.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik