Közélet

Láthatatlan íj miatt küldtek haza egy tízéves iskolást

Akár el is küldhetik az iskolából, mert „fegyverrel játszott”.

Az amerikai iskolai lövöldözések annyira paranoiássá tettek egyes iskolákat, hogy elképesztő túlzásokba képesek esni a nagy fegyverellenességben. A tavaly decemberben történt lövöldözés után egymás után számolt be az amerikai sajtó olyan esetekről, amikor felfüggesztettek általános iskolásokat, mert rabló-pandúrost játszottak, vagy mert ujjukból formált fegyvert fogtak játékosan egyik társukra. De volt olyan gyerek is, akit sütiből készített fegyver miatt hurcoltak meg és egy kislány is, akinél egy buborékfújóval való játék lett fegyverhasználat.

Hasonló történt egy Pennsylvania állambeli iskolába járó tízévessel is, akit egy láthatatlan íj miatt került bajba – jelentette a helyi sajtó. A fiú óra közben „lőtte le” egyik társát: kezével úgy tett, mintha egy íj lenne benne, miután osztálytársa egy fegyverként tartott mappával „lőtt rá”.

Ezt észrevette egy lány, aki szólt a tanárnak, aki pedig az igazgatóhoz vitte a gyereket, akit emiatt egy napra felfüggesztettek és kirúgással fenyegettek. Bűne az volt, hogy megszegte az iskola szigorú fegyverellenes szabályait. Az iskola „súlyosként” jellemezte az esetet a gyerek anyjának. Most egy jogvédő szervezet kelt a védelmére, amely abszurdként jellemezte az ellene indított eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik