Nagyvilág

„Pisztolyujj” miatt dobtak ki egy hatévest az iskolából

Hatéves vízipisztollyal (vízipisztoly, )
Hatéves vízipisztollyal (vízipisztoly, )

Felfüggesztettek egy hatéves amerikai kisiskolást, mert azzal fenyegette meg egyik társát, hogy lelövi. Az ujjával.

„Súlyos dolog történt fiukkal. Megfenyegette egyik társát, hogy lelövi”. Ezt az üzenetet küldte a Marylandben lévő általános iskola igazgatóhelyettese a hatéves fiú anyjának, miután a kisiskolást hazaküldték. A család ügyvédje elmondta: a gyilkossággal fenyegetést abban látta az iskola, hogy a kisfiú pisztolyt formált kezével, majd a „pisztolycsőt”, azaz mutatóujját egy társa felé fordította, és azt mondta: bumm – írta a Washington Examiner.

A túlzónak látszó reakciót az iskola részéről valamennyire magyarázza, hogy az eset egy héttel azután történt, hogy egy fegyveres 20 kisgyereket és hat felnőttet gyilkolt meg egy connecticuti általános iskolában. Robin Flicker ügyvéd azonban még így is túlzottnak tartja az iskola lépését. Elmondása szerint „a legszörnyűbb lehetőséget magyarázták bele egy naiv hatéves tettébe”, aki túl fiatal ahhoz, hogy tudja, mi az a gyilkossággal fenyegetés, és hogy szándékosan bármi ilyesmit tegyen.

Az ügyvéd felhívta a figyelmet arra, hogy az eset bekerült a kisgyerek iskolai naplójába, és amikor öt év múlva valaki abba belenéz, azt fogja csak látni, hogy a fiú lelövéssel fenyegette meg egyik társát.

Az iskola nem kommentálta az esetet a Washington Examiner megkeresésére, közölve, hogy nem nyilatkozhatnak a sajtónak iskolások ellen indított fegyelmi eljárásokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik