szőke-nő (szőke nő, )
Közélet

Újabb szőke kislányt vettek el egy roma családtól

A hatalmas vihart kavaró görög eset után tettek bejelentést a szomszédok.

Írországban is egy romák által nevelt szőke kislány származását firtatják a hatóságok, mivel a gyermek egyáltalán nem hasonlít a szülőkre, akik nem tudják hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a saját gyermekükről van szó; a kislányt egyelőre elvették a szülőktől.

Az ír főváros Tallaght nevű elővárosában élő, Romániából bevándorolt roma család szomszédjai a nagy port felvert görögországi gyermekrablási ügyről értesülve jelezték a hatóságoknak, hogy a szomszédságukban is olyan gyermeket nevelnek cigány szülők, aki egyáltalán nem hasonlít rájuk. A szülők ugyan mutattak a hatóságoknak egy születési anyakönyvet, az azt állítólag kibocsátó dublini szülészet nyilvántartásában azonban nem szerepel a gyermek világra jötte.

A gyámügy ezért hétfőn elvette a kislányt a szülőktől arra az időre, amíg DNS-vizsgálattal tisztázódik, hogy van-e köztük vérségi kapcsolat. A szülők, akik egy őket jól ismerő dublini tanítónő szerint nagy szeretetben nevelik a gyermeket, nem haboztak vért adni a DNS-vizsgálathoz.

A kislány 21 éves nővére azt mondta az Irish Independent című lapnak, hogy húga 2006-os születése óta velük él, és hogy öccsének is szőke haja és kék szeme van.

Görögországban hétfőn emeltek vádat emberrablás címén egy roma pár ellen, amely évek óta sajátjaként nevelt egy idegen kislányt. Az Interpol is bekapcsolódott a gyermek szüleinek a felkutatásába.

Ajánlott videó