Nagyvilág

Gőzerővel keresik a kis Maria szüleit

maria (maria)
maria (maria)

Az Interpol is bekapcsolódott egy görög cigánytelepen a múlt héten talált világos bőrű és szőke hajú kislány szüleinek a felkutatásába.

A nemzetközi rendőri szervezet főtitkára közölte, hogy a Maria névre hallgató kislány adatait elküldték az Interpol mind a 190 tagállamának. A lyoni székhelyű szervezet közgyűlésén, a kolumbiai Cartagenában Ronald Roble helyi idő szerint kedden este beszámolt arról, hogy a görög hatóságok kérésének eleget téve az Interpol a kislány adatai, illetve fényképe mellett DNS-profilját is továbbította a tagországoknak. Ezen kívül szétküldtek annak a roma házaspárnak az adatait is, akiknél a kislányt az elmúlt hét közepén megtalálták.

Fotó: AFP

A gyermekre egy cigánytáborban bukkantak a hatóságok múlt szerdán a közép-görögországi Falsala közelében egy roma településen. Az illetékesek a DNS-minták összevetésével azonnal kizárták, hogy Maria rokonságban állna a szóban forgó a párral, amellyel a táborban együtt élt.

A 39 éves férfi és a 40 nő ellentmondásokba keveredett azzal kapcsolatban, hogy mikor és miként került hozzájuk a gyermek. Ügyvédjük szerint a kis Maria Görögországban született egy külföldi édesanya gyermekeként, és a roma házaspár törvénytelenül adoptálta őt. A görög rendőrség gyermekrablással, illetve gyermekkereskedelemmel gyanúsítja a roma párt.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a kislány állítólag négyéves. A legfrissebb értesülések szerint azonban a hatóságok egy fogorvosi vizsgálat nyomán arra a következtetésre jutottak, hogy öt-hat éves lehet. Egy svéd férfi jelentkezett eddig érte, aki szerint halottnak hitt lánya lehet a kis Maria.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik