Nagyvilág

300 ezer forintért vehették a szőke kislányt a romák

kislány (kislány)
kislány (kislány)

Fegyverek, drogok, és lopott holmik között élt az a szőke kislány, akire a múlt héten találtak rá egy görög cigánytáborban. A CNN szerint 10 gyerek hozható összefüggésbe az üggyel.

Fegyverek, drogok, és lopott holmik között élt az a szőke kislány, akire a múlt héten találtak rá egy görög cigánytáborban – derül ki a Daily Mail cikkéből. A lap szerint a Görögországban talált kislány 5 vagy 6 éves lehet, és a romák azért vehették magukhoz, hogy segítségével jövedelmezőbben menjen a koldulás. A lányt többen látták kéregetni egy bevásárlóközpontban.

A romák azt állítják, egy bolgár nő hozta nekik a gyereket. A szomszédok úgy tudják, 1000 eurót (mintegy 300 ezer forintot) fizethettek a kicsiért. A bolgár nő és párja Marian kívül állítólag további 5 gyereket kínálgatott, ugyancsak 1000 euróért.

A szőke lány és “szülei” (Fotó: AFP/Greek Police)

A roma párt emberrablással és okirathamisítással vádolják, tíz évet is kaphatnak. A rejtélyes szőke kislányt egy görögországi karitatív szervezet vette magához arra az időre, amíg megkerülnek igazi szülei.

A razzián a vádlottak lakásában fegyvereket, drogokat, lopott hitelkártyákat, és laptopokat is találtak, ezeket lefoglalták. A cigánytáborban a Maria “szülein” kívül további 12 embert tartoztattak le. A CNN azt írja 10 gyerek hozható összefüggésbe az üggyel, egyebek mellett amerikai, kanadai, lengyel és francia gyermekekről van szó.

Írországban is találtak egy gyereket

Kedden kiderült, nemcsak Görögországban volt ilyen eset, Írországban is találtak egy 7 éves kislányt, szintén egy roma párnál – derül ki a BBC cikkéből. A szülők azt mondták, hogy a kislány a sajátjuk, de a gyereket végül állami gondozásba vették, mert a rendőrök nem találták elég meggyőzőnek a szülők által bemutatott dokumentumokat, és a gyerek születéséről szóló történetet.

A pár azt mondta, hogy a kislány 2006-ban született a dublini Coombe Kórházban, az intézményben viszont a szülők által megnevezett napon erről nem találtak feljegyzést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik