Nagyvilág

Svéd férfi jelentkezett a rejtélyes szőke kislányért

kislány (kislány)
kislány (kislány)

Halottnak hitt gyermekét vélte felismerni egy svéd pár abban a négyéves kislányban, akit múlt héten találtak nevelőszülőknél.

Svéd szülők vélték felismerni a szőke kislányt, akit múlt héten találtak egy görögországi cigánytáborban olyan nevelőszülőknél, akikkel az időközben elvégzett DNS-teszt szerint nincs vér szerinti kapcsolata – írja a hvg.hu az Aftonbladet svéd nyelvű lapra hivatkozva.

Egy svéd származású férfi 2009-ben született, halottnak vélt gyermekét ismerte fel a négyéves Maria nevű gyermekben. Az apuka lánya egy thesszaloniki kórházban újszülöttként halt meg, ám a szülők sohasem látták a baba holttestét. Állítólag orvosi műhiba okozta a gyerek halálát.

A pár később kinyittatta a sírt, ám az a legnagyobb megdöbbenésükre üres volt, és a hatóságok nem tudtak rá magyarázatot adni, hogy miért. A szülők azóta is arra gyanakodnak, hogy emberkereskedők rabolták el a lányukat. Az apa szerint a most talált kislány nagyon hasonlít másik gyermekükre.

A görög média szerint a rendőrség ismét nyomoz a rejtélyes ügyben és valószínű, hogy a svéd apától is vesznek DNS-mintát, de azt nem erősítették meg, hogy komolyan foglalkoznának a férfi történetével.

A kislányt egyébként a Gyermek Mosolya jótékony szervezet titkos helyen ápolja. Az egészsége kielégítő – állítják.

Kisokos “a kis Maria”-hoz

A kislányt “a kis Maria” néven emlegeti a görög sajtó

4 évesnek hitték, de DNS-vizsgáltatok alapján 5-6 évesnek tűnik.

Alig beszél görögül, valami nehezen érthető cigány dialektussal próbál kommunikálni.

Egy nap alatt 5000 telefonhívás érkezett a kislány segítségére felállított alapítványhoz – sokan úgy vélték, tudják, kihez köthető a gyerek, sokan csak segíteni szeretnének, és nyilván rengetegn gondolják, hogy a kis Maria az ő gyerekük.

(forrás: kathimerini.gr)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik