Közélet

Illegális trafik miatt bírságolták 16 millióra

Illegális trafik (trafik, nav, nemzeti dohánybolt, )
Illegális trafik (trafik, nav, nemzeti dohánybolt, )

Összesen tizenhatmillió forintos bírságot szabtak ki Békés megyében a trafiktörvény kétszeri megsértése miatt egy magyarbánhegyesi nőre, aki még biciklisfutárt is alkalmazott.

Kétszer bukott le az a magyarbánhegyesi nő, aki biciklis futárral értékesítette az ukrán cigarettát. A pénzügyőrök az 1672 doboz cigarettát és a három kiló fogyasztási dohányt lefoglalták, és előbb hat, majd tízmillió forintos bírságot szabtak ki rá – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményéből.

A NAV pénzügyőrei a napokban jövedéki ellenőrzést tartottak Magyarbánhegyesen, ahol igazoltattak egy biciklivel közlekedő férfit, akinél 14 doboz Fest márkájú adójegy nélküli cigaretta volt. Az ellenőrzés további részében megvizsgálták a lakhelyét is, ahol további 1001 doboz adójegy nélküli, ukrán eredetű cigarettát találtak, melyet a férfi édesanyja magáénak vallott.

A nő elmondta, hogy a cigarettát több alkalommal a magyarbánhegyesi és medgyesegyházi piacon vásárolta, majd azt továbbértékesítette a házánál és a lakóhelye környékén, nem egyszer biciklis futárt alkalmazva.

A trafiktörvény szerint a cigarettakereskedelemhez a NAV engedélye szükséges, így az 1 millió forintos jövedéki bírság mellett a trafiktörvény megsértése miatt 5 millió forint közigazgatási bírságot szabtak ki az elkövetőnek.

A pénzügyőrök kedden ismételten megjelentek az ingatlanon meghallgatás céljából, de kiderült, ismét nagy mennyiségű cigarettát találtak. A helyiségek átvizsgálása során a pénzügyőrök újabb 671 doboz adójegy nélküli cigarettát és három kiló fogyasztási dohányt találtak, amelyet szintén lefoglaltak. A jogsértés miatt a magyarbánhegyesi nő egy újabb jövedéki bírság mellett már 10 millió forintos közigazgatási bírság kiszabására számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik