Kovacs-Lajos(960x640).jpg (kovács lajos, )
Közélet

Soroksári gyilkosság: a volt főnyomozó is megszólalt

Az áldozat és a családtagok viszonyát is vizsgálja a 14 fős nyomozócsapat a Soroksáron meggyilkolt futónő ügyében – mondta Kovács Lajos, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) volt osztályvezetője a Borsnak, aki szerint több szempontból hasonlít az eset a Bándy Kata-gyilkosságra.

A rendőrség vizsgálja, lehetett-e esetleg házasságon kívüli kapcsolata akár az áldozatnak, akár a házastársának, illetve ismerhetett-e bármelyikük bűnözői köröket.

A NNI volt osztályvezetője a Borsnak adott interjújáben kifejtette, hogy a család feltérképezésével párhuzamosan a csoport más tagjai mindennap visszajárnak a gyilkosság helyszínéhez, hogy megnézzék, kik mozognak a környéken, láttak-e valami szokatlant a gyilkosság idején vagy ahhoz kapcsolhatóan. S ami a legfontosabb: górcső alá veszik a környéken lakókat, ugyanis könnyen elképzelhető, hogy valaki épp közülük figyelhette meg feltűnés nélkül, hogy az áldozat mikor jár futni, és mikor, hogyan lehet őt megtámadni.

Kovács Lajos a spontán támadás lehetőségét is mérlegelte, ahogy a százhalombattai rém, Balogh Lajos is ötletszerűen végzett a két futó lánnyal, vagy ahogyan Bándy Katát is váratlanul támadták meg. Szerinte más is összeköti ezt a két ügyet. Mindkét helyen rengeteg nyom maradt a gyilkos után, például sperma. Ez a szexuális indítékú ügyeknél nagyon jellemző. A volt főnyomozó komoly esélyt lát arra, hogy a soroksári gyilkosság tettesét is elfogják a kollégái.

Ezrek futottak

Vasárnap több száz profi- és hobbifutó mellett civilek és korábbi élsportolók is elindultak Budapesten azon a futáson, amelyet a múlt héten brutálisan meggyilkolt családanya emlékére szerveztek. A jelenlévők, de még a szervezők túlnyomó többsége sem ismerte az áldozatot, mégis fontosnak érezték, hogy részt vegyenek a futáson, amivel a gyilkosság keltette félelem ellen akartak fellépni.

A rendőrség egy 14 fős nyomozócsoport segítségével próbálja felgöngyölíteni az ügyet. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hatóságok már megtalálták az áldozat mobiltelefonját, és most DNS-minták segítségével próbál a tettes nyomára akadni.