Belföld

Soroksáron tüntetett a Jobbik

soroksár (soroksár)
soroksár (soroksár)

Közel négyszáz tiltakozó gyűlt össze Soroksár központjában, hogy a múlt héten történt gyilkosság kapcsán demonstráljon a kerületben tapasztalható rossz közbiztonság miatt - tudósított a Hír24 riportere a helyszínről.

A felszólalók szóvá tették a sajtó hozzáállását. Meggyőződésük szerint az elkövetők cigányok voltak, hiszen az áldozat telefonját „egy roma származású fiatalembernél találták meg”. A demonstárlók követelték Pintér Sándortól, hogy állítson önálló rendőrkapitányságot a városrészben, illetve a közvilágítás kiépítését a Duna partján, a kerékpárút mellett.

Fotók: Berecz Valter

Vona Gábor pártlenök szerint a Jobbik nem politikai haszonszerzésre használja a tragédiát. „A kormány padlása tele van ígéretekkel, de köztük ott van az is, hogy két hét alatt rendet tesznek. A közbiztonság javulása csupán statisztikai bűvészkedés” – mondta a politikus.

Vona a Magyar Gárdát legalizálná, a csendőrséget pedig újra életre hívná, ha pártja kormányra kerülne. A három csapás helyett pedig egy csapást vezetne be, és a kémiai kasztrálóval büntetné a nemi erőszakot elkövetőket, de a halálbüntetés lehetőségét sem veti el. Vona véleménye szerint az ilyen súlyos esetekben Szent László-i szigorral alkalmazná a legsúlyosabb büntetést.

A rendezvény szomszédságában tucatnyi cigány család is megemlékezést tartott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik