Közélet

Soroksári gyilkosság: “Mintha a pokolban lennék…”

soroksár (soroksár)
soroksár (soroksár)

A meggyilkolt futónő férjében a kisfia tartja a lelket.

Nagy erőkkel folyik a nyomozás a múlt szerdán meggyilkolt soroksári futónő, K. Krisztina ügyében. A rendőrség egy 14 fős nyomozócsoport segítségével próbálja felgöngyölíteni az ügyet. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hatóságok már megtalálták az áldozat mobiltelefonját, és most DNS-minták segítségével próbál a tettes nyomára akadni.

Ehhez a rendőrség az áldozat férjétől is DNS-mintát kér, hogy a helyszíni minták közül kiszűrhessék az áldozattal együtt élőktől származó maradványokat. Időközben a férj, exkluzív szerződést kötött a Hajdú Péter-féle Frizbivel, így azóta senkinek sem nyilatkozik.

A férfivel, aki korábban a hvg.hu hírportálnak elmondta, hogy iszonyatos kínokat élt át, a Hetek című lapnak még a szerződéskötés előtt sikerült interjút készíteni, amiben egyenletes tárgyszerű hangon elmondta, felesége a tragédia napján este háromnegyed nyolckor indult futni, miután vacsorát készített, és ellátta az állatokat is. “Egy idő után a kisfiam szólt, hogy apa, negyed tíz van, de anya még nem jött meg. Hívtam telefonon, de nem volt elérhető. Ekkor megéreztem, hogy valami baj történt.”

A férfi ekkor kiment a futópályához, és miután hiába szólongatta feleségét, a rendőrségen kért segítséget, ahol először azzal próbálták nyugtatni, hogy az asszonynak valószínűleg lemerült a telefonja. Miután ez nem nyugtatta meg, a férj egy rendőrjárőrrel indult Krisztina keresésére. Hiába keresték fényszórókkal, nem találták, ekkor kértek kutyás segítséget és találtak egy óra múlva a nő holttestére.

“Engem már nem engedtek oda. Azóta is úgy élek, mintha a pokolban lennék, és ahonnan csak a gyerekünk miatt tértem volna vissza. A 11 éves kisfiamnak a héten lesz a születésnapja. Először azt mondtuk neki, hogy az édesanyja futás közben szívrohamot kapott, és meghalt. De később ő is látta az interneten a hozzászólásokat, a találgatásokat, így végül el kellett neki mondanom, mi történt valójában. Ez volt a legnehezebb” – nyilatkozta a férfi.

További részletekért ide kattintson

Cikkeink a témában:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik