Közélet

Sapkája buktathatja le S. Ábelt

s ábel (s. ábel, somogyi ábel)
s ábel (s. ábel, somogyi ábel)

Egy baseballsapka lehet a legfontosabb bizonyíték S. Ábel lövöldözési ügyében, akit azzal is vádolnak, hogy tömegmészárlást tervezett – írja a Blikk.

A lefoglalt fehér baseballsapkát már szakértők vizsgálják, arra kíváncsiak, hogy van-e rajta lőporszármazék. Amikor S. Ábel augusztusban berontott a Móricz Zsigmond körtéri étterembe, többször a plafonba lőtt.

A Blikk információi szerint ha találnak a volt egyetemista sapkáján lőpornyomokat, azt összevetik a gyorsétterem plafonjában találtakkal; ha ezek megegyeznek, akkor fontos bizonyíték birtokába jutott a rendőrség.

Erre azért van szükség, mert a fegyvert, amellyel a gyanúsítás szerint S. Ábel lőtt, még nem találták meg. A rácsok mögött ülő fiatalember pedig hallgat, sőt nem is tervezi, hogy vallomást tegyen.

S. Ábel a másik ügye miatt már elítélték két és fél évre ítélték első fokon. A még nem jogerős ítélet szerint a hallgató mészárlást tervezett volt egyetemén.

Korábban az egyetemistát az Igazságügyi Elmegyógyintézet is megvizgálta, majd a 30 napos elmeszakértői megfigyelés után az intézetben nem tartották szükségesnek, hogy továbbra is bent maradjon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik