Közélet

Balesetek: az M7-es már járható, a csongrádi balesetből büntetőügy lett

m7-es-autopalya(960x640)(2).jpg (m7-es, autópálya, )
m7-es-autopalya(960x640)(2).jpg (m7-es, autópálya, )

A sztrádán félpályás forgalomkorlátozás volt érvényben. Az Üllés és Bordány közötti baleset miatt büntetőeljárás indult.

Ismét zavartalan a forgalom az M7-es autópályán Siófok-Sóstónál, ahol reggel személyautó és kamion ütközött a Nagykanizsa felé vezető oldalon. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tudatta, hogy a külső sávban haladó, almát szállító magyar rendszámú kamionba – eddig tisztázatlan körülmények között – hátulról csapódott a mögötte érkező kocsi, amelyben négyen utaztak, közülük hárman megsérültek.

A vezető a saját lábán kiszállt a járműből, a mellette ülő nő beszorult a járműbe, akit – miután kiszabadították – súlyos sérülésekkel mentőhelikopterrel szállítottak a kaposvári kórházba. A hátsó ülésen utazó kisgyermek és a mellette ülő édesanyja is megsérült, őket a siófoki kórházba szállította a mentő – tette hozzá Méhes Dóra.

Közben ittas járművezetés miatt büntetőeljárás indult a nő ellen, aki autójával árokba csapódott hajnalban Üllés és Bordány között. A járműben hatan ültek, mindannyian megsérültek – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szenti Szabolcs elmondta, a rendőrök a kórházban hallgatják meg a sofőrt.

A százados korábban közölte, az elsődleges adatok szerint egy személygépkocsi nagy sebességgel haladt Szeged felől Üllés irányába. A jármű sofőrje a falu határában egy kettős kanyarban előzésbe kezdett, majd elvesztette az uralmát az autó felett, amely egy kibetonozott vízelvezető árokba csapódott és a tetején állt meg.

Az ütközés következtében az autó egy utasa kirepült a járműből, ketten beszorultak a roncsba, őket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk. Az MTI információi szerint az autóból kirepült fiú életveszélyes sérüléseket szenvedett, állapota válságos. Ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik