Közélet

Félpályás útzár az M7-esen – balesetek országszerte

mentőhelikopter (mentőhelikopter)
mentőhelikopter (mentőhelikopter)

Az M7-es autópályán Siófoknál történt a baleset. Az M1-esen, az M6-oson a szalagkorlátnak, az M43-ason pedig az árokba csapódott egy gépkocsi.

Eddig tisztázatlan körülmények között egy magyar rendszámú autó és kamion ütközött az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán Siófok-Sóstónál vasárnap reggel. A balesetben egy nő súlyosan megsérült – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Méhes Dóra elmondása szerint az autóban négyen ültek. A vezető a saját lábán kiszállt a járműből, a mellette ülő nő beszorult a járműbe, a hátsó ülésen ketten ültek, egy felnőtt és egy kisgyermek. A vezető melletti utast – miután kiszabadították – súlyos sérülésekkel vitte egy mentőhelikopter a kaposvári kórházba. A hátsó ülésen utazó kisgyermeket a siófoki kórházba szállította a mentő – tette hozzá.  A baleseti helyszínelés és műszaki mentés idejére fél nyolctól félpályás forgalomkorlátozás van érvényben, a forgalom a belső sávban haladhat.

A helyszínre érkező mentőhelikopter leszállásának biztosítása érdekében 8 órától mintegy 20 percre teljes szélességében lezárták az útszakaszt, a rendőrök a forgalmat Siófok-Sóstónál a 7-es számú főútra terelték, onnan Siófoknál lehetett visszatérni az autópályára.

Az Állami Autópálya-kezelő előzőleg arról adott hírt, hogy járművek karamboloztak az M1-es asztráda 128-as kilométerénél, Hegyeshalom felé. Sávlezárásra számítsanak az arra járók – írja a hirado.hu.

Szalagkorlátnak ütközött egy autó az M6-os autópályán Bóly közelében hajnalban, a balesetnek egy súlyos és két könnyebb sérültje van – közölte a Mecsek Autópálya Üzemeltető Zrt. az MTI-vel. A mentés idejére több mint egy órára lezárták az érintett pályaszakaszt, a közlekedés azóta már újra elindult.

Már nincs közvetlen életveszélyben az a román férfi, aki éjszaka szenvedett három társával súlyos balesetet az M43-ason – tudta meg kórházi forrásból az MTI. A balesetben rajta kívül még két román férfi szenvedett súlyos sérüléseket, a gépkocsit vezető román nő könnyebben sérült meg.

Árokba csúszott egy autó Üllés és Bordány között is. Az első hírekkel ellentétben nem öten, hanem hatan sérültek meg, mert a lefrissebb információk szerint az ittas női sofőrön kívül még öt fiatal ült az autóban. Az ütközés miatt az autó egyik utasa kirepült a járműből, ketten beszorultak a roncsba, őket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk. Az MTI információi szerint az autóból kirepült fiú állapota életveszélyes, az egyik utas súlyos, négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik