Közélet

Magánnyomozót bérelt fel a NAV

nav(1)(960x640).jpg (nav)
nav(1)(960x640).jpg (nav)

Nem adott számlát vagy bizonylatot az a magánnyomozó, akit a közelmúltban buktattak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, Pest megyében - értesült a HavariaPress.

Az interneten hirdette szolgáltatásait egy Pest megyei magánnyomozó, akire felfigyeltek a NAV munkatársai. A férfi elsősorban párjukban bizonytalanok számára nyújtott segítséget, valamint üzleti partnerrel kapcsolatos adatgyűjtést és gyermekvédelmet is vállalt. Az adóellenőrök egyikük válófélben lévő feleségének a megfigyelését rendelték meg a magánnyomozótól, aki 100 ezer és 1 millió forint közötti, „megfigyelési csomagot” kínált az inkognitóban lévő ellenőröknek. A detektív az adatokat jegyzetfüzetbe rögzítette, a pénzt átvette, de az összegről bizonylatot nem adott.

A további ellenőrzés során kiderült, hogy a nyomozó több mint egy éve úgy fogad megbízásokat, hogy vállalkozói tevékenységét hivatalosan szünetelteti, a megszerzett jövedelmeiről bizonylatot nem állít ki, bevallást nem nyújt be. A NAV az elmaradt nyugta miatt kiszabott birságon túl további vizsgálatot folytat a nyomozóval szemben, hogy megállapítsa ténylegesen eltitkolt bevételét és annak adó-, és járulék vonzatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik