Közélet

Ámokfutás gázolással, repülő hordókkal és karambollal

baleset(960x640).jpg (baleset, karambol, )
baleset(960x640).jpg (baleset, karambol, )

Nem mindennapi balesethez riasztották a rendőröket a III. kerületbe. Az ámokfutás egy elkötött „söröskocsival” kezdődött.

Az áruval megpakolt teherautó sofőrje a Flórián téri aluljáróban terítette épp az árut, vagyis csak terítette volna, ugyanis míg ő azzal volt elfoglalva, hogy ellássa munkáját, egy férfi bepattant a járművébe és elhajtott. A rendőrség tájékoztatása szerint a kocsi gazdája megpróbálta utolérni a tolvajt, és sikerült is felkapaszkodnia a teherautóra, csak a szerencsén múlt, hogy nem esett baja. A Hír24 ugyanakkor úgy tudja, a sofőr mindvégig a platón volt.

Horváth Katalin Fanni – megerősítve a Hír24 értesüléseit – elmondta, hogy a teherautót elkötő férfi nem messze a Flórián tértől elgázolt egy idős nőt. Az asszony életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Az ámokfutónak esze ágában sem volt megállni, ám nem messze a baleset helyszínétől frontálisan ütközött egy külföldi rendszámú kocsival, ahonnan már nem jutott tovább.

A BRFK szóvivője hozzáfűzte: a gázolót a járókelők tartották vissza. A 35 éves gyanúsítottat a kiérkező egyenruhások őrizetbe vették, kihallgatása jelenleg is tart.


Fotó: Hír24

A férfi jó nagy “rumlit” hagyott maga után, az összetört járművek és aszfaltot beterítő áru a kollégánk által készített fotón is jól látszik.

A külföldi autóban egyébként a rendőrség tájékoztatása szerint ketten sérültek meg, egyikük súlyosan, a másik utas pedig könnyebben. A teherautó sofőrjét a helyszínen megvizsgálták a rendőrök, neki nem esett baja.

Információink szerint azonban többen is érintettek a balesetben. Úgy tudjuk, a Pacsirtamező és a Perc utca kereszteződésében karambolozó két járműbe beleszállt egy harmadik kocsi is, sőt, az úton szétszóródó árukészlet – hordók, sörösüvegek és a „kézigránátként” emlegetett ötcentes üvegek – „eltaláltak” egy másik teherautót is.

A helyszínelés jelenleg is tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik