Gazdaság

Áfacsalás: a Bunge tagadja a kormányzati vádakat

Tállai államtitkár és a Magyar Nemzet szerint is adózási gondjai lehetnek az amerikai tulajdonú Bunge Zrt.-nek, a cég viszont tagadja, hogy vizsgálat zajlana ellene.

Áfacsalásos gabonakereskedelmi ügyek miatt tett feljelentést a Bunge Zrt. élelmiszeripari vállalat. A feljelentés után viszont Tállai András, a nemzetgazdasági minisztérium államtitkára arról beszélt, hogy a cég is érintett lehet áfacsalásos ügyekben, szerinte Argentínában csaknem félmilliárd dollárt követelnek tőle. A kormánypárti Magyar Nemzet is erről írt.

A Bunge sajtóközleményben jelezte, hogy a találgatásokat nem kívánja kommentálni és kéri, hogy hagyjanak fel a valótlan információk közlésével. A társaság belső folyamataira, döntéshozatalára, etikai magatartására a magyar és EU-jogszabályokon kívül a legszigorúbb amerikai tőzsdei szabályozások is vonatkoznak, emellett számtalan belső ellenőrzési pont is gondoskodik arról, hogy ezeknek maradéktalanul megfeleljen.

A Magyarországon több mint 430 munkavállalót foglalkoztató cég eleget tesz a magyar adózási követelményeknek, az elmúlt öt évben csaknem 15 milliárd forint adót és járulékot fizetett be a magyar államkasszába – közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik