Üzleti tippek

Új brókercég a budapesti tőzsdén

A prágai központú Patria Finance befektetési szolgáltatóval bővült a Budapesti Értéktőzsde részvényszekciója hétfőn.

A BÉT közleménye szerint a cseh tőkepiac vezető értékpapír-kereskedője augusztus 21-én nyújtotta be kereskedési jog iránti kérelmet, amelyet augusztus 24-én pozitívan bíráltak el. A magyar tőzsde iránt egyre jobban érdeklődnek a külföldi befektetési szolgáltatók, amelyek plusz likviditást tudnak adni a magyar piacnak – tették hozzá.

Az MTI idézte a BÉT elnök-vezérigazgatóját is, aki szerint a cseh szolgáltató megjelenése visszaigazolja, hogy a magyar részvénypiac kiváló befektetési lehetőségeket kínál. Végh Richárd hozzátette: a BÉT azonnali piaci forgalma 2018 első felében 9,6 százalékkal nőtt éves alapon.

Tomás Jaros, a Patria Finance vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke kiemelte, hogy tőzsdei tagként hatékonyabb szolgáltatást kínálhatnak ügyfeleiknek a magyar piacon. A cég üzletfejlesztési stratégiájának része a közép-kelet-európai régióban történő terjeszkedés.

A másfél milliárd euró vagyont kezelő Patria Finance több mint 26 ezer ügyfelének világszerte több mint 30 tőzsdéhez biztosít hozzáférést. A cég befektetési tanácsadást és portfóliókezelési szolgáltatásokat is végez, emellett elemzéseket is készít.

Kiemelt fotó: MTVA / Jászai Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik