Üzleti tippek

Pórul járt az online kasszával? Siessen!

Még néhány napig lehet a NAV-nál bejelentkezni azoknak a vállalkozóknak, akik visszavont pénztárgépet rendeltek meg.

Az érintett cégek megkaphatják az igazoltan megfizetett előleget, foglalót vagy vételárat: feltéve, ha azt 2014. február 17-ig kérik a NAV honlapján.

Az új megrendeléssel együtt vagy a megrendelés leadását követően a vállalkozásoknak nyilatkozniuk kell az EBEV-felületen arról, hogy milyen összegű támogatásra tartanak igényt. A papíralapú dokumentumokat, szerződéseket és számlákat 15 napon belül kell az adóhatósághoz eljuttatni. Ezek alapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyedileg, határozattal bírálja el a kérelmeket.

Ezt olvasta?

Az a vállalkozó, aki legkésőbb jövő hétfőig nem adja be az igénylést, az később már nem élhet ezzel a lehetőséggel, mert a határidő jogvesztő.

A NAV honlapján elérhető egy gyakorlati útmutató, amely lépésről lépésre bemutatja a teendőket.

Az igényelhető támogatás mértéke főszabály szerint a visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépre kifizetett előleg, foglaló mértéke. Külön szabályok alapján nagyobb támogatást vehetnek igénybe azok, akik esetleg már a teljes vételárat megfizették, vagy be is üzemelték a betiltott gépeket.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal január 23-án visszavonta a SAM4S NR-300 Online és a S&E NR-300 Online gépek engedélyét. A szakértői vizsgálat  megállapította, hogy mindkét kassza adóelkerülésre ad lehetőséget: az adóügyi ellenőrző egység (AEE) funkcionális és biztonsági hiányosságai miatt. Az illetéktelen beavatkozást a szoftverben lévő biztonsági rés teszi lehetővé. A kormány úgy döntött, hogy a pénztárgépcserére kötelezettek érdekében átvállalja az Alt Cash károsultjainak az előlegfizetését, és jogi úton lép fel a céggel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik