Gazdaság

Perelnek a kasszakárosultak

Kártérítési pert terveznek az Online Pénztárgépre Kötelezettek Oldalának tagjai az ügyben érintett minisztériumok és a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal ellen - írta a Népszava.

Egy normális folyamatban a megrendelő a gyártóval felveszi a kapcsolatot, határidőt szab, közli a feltételeket, követelményeket. A nullszéria beüzemelése után, ha megfelel, lehet kezdeni a sorozatgyártást – mondta a Népszavának Kenéz Tünde, az Online Pénztárgépre Kötelezettek Oldalának tagja. Szerinte a kormányzat ezzel szemben hozott egy rendeletet, közölte a követelményeket, majd a vevőket arra kényszerítette, hogy olyan gépeket rendeljenek, vásároljanak, amelyek még kész sem voltak.

A kormány becsapott minket és még fenyeget is – fakadt ki Kenéz Tünde. Az érintettek szerint a szerencsésen rendelő vállalkozók is hoppon maradhatnak. Az engedélyezett pénztárgépek forgalmazói közül is jó néhány április, illetve május végi szállítási határidőt adott meg, így sok ezer vállalkozó képtelen lesz teljesíteni az üzembe helyezés február 28-i határidejét, a támogatás kifizetésének feltételét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik