Pénzügy

Pénztárgépbotány: konkurense segített az Alt Cashnek

Kijavította a hiányosságokat a cég, amelynek egy másik forgalmazó, a Laurel nyújtott szakmai segítséget a hibák kijavításához.

Az Alt Cash pénteki közleményében ismerteti: a Laurel segítségével még biztonságosabbá alakították a gépeket és a cég arra kéri megrendelőit, egyelőre várjanak más pénztárgép megrendelésével február 16-ig, mert látnak arra esélyt, hogy gyorsított eljárásban megkapják a forgalmazási engedélyeket. A társaságnak a megújított pénztárgép auditálásában a 17 kasszaengedéllyel rendelkező Laurel Számítástechnikai Kft. nyújtott segítséget – teszik hozzá.

A közleményben Madarász Jenő, az Alt Cash Kft. ügyvezetője kifejtette, hogy megszüntették azokat a biztonsági réseket, melyekre hivatkozva a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) visszavonta a SAM4S NR-300 pénztárgép engedélyét, valamint nem adott forgalmazási engedélyt további két típusra. Hozzátette, hogy az adóügyi ellenőrző egységet (AEE) továbbfejlesztették, és a mechanikai védelmét is megerősítették.

A társaság a módosított AEE auditálására a pénztárgéppiacon nagy tapasztalattal és 17 érvényes engedéllyel rendelkező Laurel Számítástechnikai Kft.-t kérte fel – tette hozzá.

A Laurel szakértői összesen 14 ponton javasoltak változtatásokat, ezek szoftveres, hardveres és dokumentációs fejlesztések teszik majd rendkívül nehezen feltörhetővé a készülékeket. Madarász Jenő közölte, bár a két cég konkurense egymásnak a kiskasszák területén, a kialakult helyzet megmentésére korrekt szakmai együttműködést folytatnak.

Az MKEH január 23-án jelentette be, hogy visszavonta az Alt Cash Kft. által forgalmazott, SAM4S NR-300 ONLINE, és a Japán Cash Company Kft. S&E NR-300 ONLINE elnevezésű, korábban már jóváhagyott online pénztárgépek engedélyét. Az indoklás az volt, hogy az érintett  pénztárgépek – a beépített AEE funkcionális és biztonsági hiányosságai miatt – lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre, és rejtett funkciójuknak köszönhetően jogsértő célokra használhatók.

A kormány időközben úgy rendelkezett, hogy a két érintett forgalmazó károsultjai rendelhetnek másik gépet úgy, hogy állami támogatás formájában megkaphatják az igazoltan megfizetett előleget, foglalót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik