Üzleti tippek

Lidl-blokád: hétfőn lesz a döntő „csata”

Ravasz tervet eszeltek ki az építési vállalkozók, hogy kikényszerítsék, fizessen a Lidl a fővállalkozó helyett. Hétfőn még szorosabb lesz a blokád.

Kedd óta tart a Lidl blokádja az áruházlánc szigetszentmiklósi logisztikai központjánál. A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) ezt a módot választotta arra, hogy kényszerítse a Lidlet, fizessen. Bécsi úti áruházuk építésénél ugyanis hat alvállalkozót egyáltalán nem fizetett ki a (az azóta felszámolás alatt álló) fővállalkozó Gropius. A Lidl a fővállalkozó minden számláját rendezte. A VÉSZ azért követel mégis az áruházláncon, mert szerintük a visszatartott garanciális alapból fizethetnének. A tét 140 millió forint.

A blokád eddig nem törte meg a Lidlet, de a VÉSZ-esek hétfőn bekeményítenének. Félpályás útlezárást terveznek a Lidl-hez vezető útra. Ehhez már engedélyt is kaptak a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságtól. A szövetség elnöke, Éliás Ádám lapunknak elmondta: abban bíznak, hogy a félpályás útlezárás térdre és fizetésre kényszerítheti az áruházláncot.

A Lidl szigetszentmiklósi logisztikai központja ugyanis az ipari park legvégén van. Tehát ha a teljes (2,5 km-es) útszakasz félpályáját elállják a blokádolók, akkor gyakorlatilag megközelíthetetlen lesz az út végén lévő áruházi épület. Persze ezzel nem csak a Lidllel tolnak ki a VÉSZ-esek, hanem az összes többi ott működő céggel is, hiszen valószínűleg a forgalom nagyon le fog lassulni.

Éliás Ádám sajnálja, hogy a többi cég működésében is fennakadást fognak okozni. Ugyanakkor számít arra, hogy talán ezek a cégek is nyomást gyakorolnak majd a Lidlre, hogy minél hamarabb felszabaduljon az út.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik