Pénzügy

Tanítanék Mozgalom: “Örülünk az állampolgárok tömeges kiállásának”

Felháborítónak tartják a kormány félelemkeltő propagandáját, mely szerintük a mostani tüntetéseket is igyekszik hamis és negatív színben feltüntetni.

A választások eredménye egy kis időre minket is megbénított, elnémított – írja Facebook-jegyzetében a Tanítanék Mozgalom. Eszerint a mozgalomnak rendeznie kell sorait és ki kell találnia, hogy miként is tudnak tovább működni az új helyzetben, ehhez időt és türelmet kérnek.

Mint írják:

Örülünk az állampolgárok tömeges kiállásának. Szívből kívánjuk, hogy legyenek, legyünk egyre többen, és minél előbb körvonalazódjék érdemi koncepció. Ennek érdekében készek vagyunk együttműködni, cselekedni, dolgozni továbbra is.

Felháborítónak tartjuk a kormány tovább folytatódó, félelemkeltő propagandáját, mely természetesen a mostani tüntetéseket is igyekszik hamis és negatív színben feltüntetni. Messzemenően kiállunk a „Soros-listán” szerepeltetett civilek mellett. Szolidaritást vállalunk az aljas és méltatlan módon célkeresztbe helyezett oktatókkal, tudósokkal, újságírókkal, jogvédőkkel, civil aktivistákkal. Az ellenük folyó, folytatódó rágalomkampány, csakúgy, mint a menekültek ellen irányuló, lassan mindent átitató irracionális gyűlölet elfogadhatatlan a számunkra.

A Tanítanék Mozgalom 2016 legelején jött létre, amikor a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt leveléhez 35.000 magánszemély és 900 további tantestület illetve szakmai és civil szervezet csatlakozott. Több tízezres tüntetéseket szerveztek, emellett sajtónyilvánossággal, polgári engedetlenségi akciókkal próbáltak nyomást gyakorolni a kormányzatra egy jobb, működőképes oktatási rendszerért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik