Pénzügy

Tuti tipp, hogyan vonulhat nyugdíjba 23 év munka után

nyugdijas(210x140).jpg (Array)
nyugdijas(210x140).jpg (Array)

Ez a modell biztosíthatja, hogy nagyjából hasonló életszínvonalon élhessen, mint aktív korában.

Érdekes a kérdés, pontosan mekkora vagyonra is lenne szükség ahhoz, hogy az életünk hátralévő részében ne kelljen többet dolgoznunk. Ehhez próbált némi támpontot adni a Pénzcentrum.hu; kiszámolták, hogy hány év kőkemény munkára lenne szükség a kívánt cél eléréséhez. Kiderült, hogy a 23 év munka, után a láblógatás nem is olyan lehetetlen vállalkozás.

Egy 30 éves, átlagos budapesti fizetéssel (nettó 200 ezer forint) rendelkező emberből indultak ki, akinek már nem kell nagyobb beruházásokat tennie, mert az már megvan neki.

A titok nyitja, hogy abban a 23 évben kell hogy legyen munkája, és a keresetének negyedét havonta félre tegye, hosszú lejáratú lakossági kötvénybe. A projekt akkor jöhet be, ha elégedett a havi 150 ezres felélhető jövedelemmel, és hasonló ugyanennyivel (plusz infláció) beéri 23 év múlva is. Plusz némi nyugdíjjal.

A portál részletesen levezeti, hogy amennyiben valaki hajlandó katonás fegyelemmel spórolni az élete során, illetve beéri pusztán a 150 ezres életszínvonallal, amiben semmiféle előrelépést nem kíván a hátralévő életében (talán ez lehet a legnehezebb), akkor van megoldás a korai “szabadulásra”.

A részletekért kattintson!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik