Gazdaság
penztarca(960x640).jpg (Array)

Jó hogy van több munka, de jobb lenne, ha meg is lehetne élni belőle

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2015. 06. 26. 14:32

Az LMP szerint amíg a munkából nem lehet megélni, a kormánynak semmi oka nincs az ünneplésre amiatt, hogy százezerrel többen dolgoznak, mint tavaly.

Korábban a témában:

A KSH frissen publikált foglalkoztatási adatai (százezerrel többen dolgoztak, mint tavaly) láttán sem a kormánynak, sem a dolgozói szegénység által sújtott millióknak nincs oka az ünneplésre – állítja az LMP. A több munkahely akkor jelent majd előrelépést szerintük, ha a magyar családok meg is tudnak élni a tisztességesen elvégzett munkából.

Úgy vélik, az sem véletlen, hogy a KSH többé nem publikál létminimum-adatokat. A 2014-es adatok szerint a létminimum 87 351 forint volt, ami továbbra is 20 ezer forinttal haladja meg a minimálbért.

létminimum minimálbér táblázat (Array) 

Létminimum alatt élt a háztartások 35-36 százaléka, ami azt mutatja: 2010 óta gyakorlatilag nem csökkent a létminimum alatt élők aránya, és mintegy 2,2 millió ember keres a létminimum alatt.

A zöldpárt szerint csak akkor tud kilábalni Magyarország az elhúzódó válságból, ha minden magyar dolgozó meg tud majd élni a fizetéséből. Ettől azonban egyre távolabb kerülünk, mivel a kormány továbbra is csak a munkaerő olcsóságában akarja az unió éllovasává tenni Magyarországot.

Úgy vélik, a dolgozói szegénység felszámolásához többkulcsos adórendszerre, minimálbér-emelésre, a családok terheinek csökkentésére, valamint a magyar kis- és középvállalkozások támogatására lenne szükség.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.