Pénzügy

Megindult a harc a volt devizahitelesekért

bank (Array)
bank (Array)

Ahogy azt előre sejteni lehetett, leginkább a makulátlan adósmúltú, átlag fölött kereső ügyfeleket szeretnék megszerezni a pénzintézetek.

Azoknak a devizahiteleseknek, akik már megkapták az elszámolást, 60 napjuk van arra, hogy ha találnak jobb ajánlatot, felmondják a hitelszerződésüket a jelenlegi bankjuknál, és átszerződjenek. Ráadásul ingyenesen, hiszen a régi bank nem számíthat fel díjat a végtörlesztésre ebben az időszakban.

Banki elszámolás

A svájci frank alapú lakáshiteleknél a kiváltás utáni átlagos kamatszint 5 százalék körül alakulhat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai alapján. Forint alapú lakáshitelből azonban ennél olcsóbbat is lehet találni a piacon, hiszen a legagresszívabban kampányoló bankoknál már 4 százalék alatt van az éves kamat – írta a vg.hu. Keményen versenyez az ügyfelekért a hitelközvetítők beszámolója szerint egyebek között a K&H, az Erste, a CIB, az UniCredit, az FHB és újabban már az MKB is.

Persze jól elsősorban azok járhatnak, akik jól keresnek, és adósként eddig sem voltak problémásak. Ha kíváncsi, az egyes bankok milyen feltételek mellett ajánlanak kamatkedvezményeket, olvassa el a teljes cikket itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik