Pénzügy
Buda-Cash (Buda-Cash, Miskolc)

Brókerbotrány: feldühödött emberek követelték a pénzüket

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2015. 02. 27. 08:02

Csalódottan vették tudomásul az ügyfelek az újabb jegybanki szigorítást. Magányszemélyek és vállalkozók reménykednek abban, hogy talán tudnak felvenni pénzt a számlájukról.

Korábban a témában:

Pénz kellene, de hamar

Jöjjön ki a vezetőjük, és mondja meg, hogy mire számíthatunk! Vagy legalább sorszámot adjanak, hogy 10-re visszajöhessünk! Hazudtak! Tegnap még azt mondták, hogy 1 millió forinthoz juthatunk hozzá! Ma meg kiírják, hogy csak 60 ezerhez! Így könnyű meggazdagodni! – harsogták az Észak.hu beszámolója szerint a feldühödött emberek tegnap reggel az ÉRB Bank Bajcsy-Zsilinszky utcai pénzintézeténél, a Tokaj és Vidéke Takarékszövetkezetnél. A résnyire nyitott ajtóban álló biztonsági őrnek kiabálták ezt, aki hasztalan kérte az egyik ügyfelet, hogy vegye ki a lábát az ajtó mögül, mert nem tudja azt bezárni, nem ért el eredményt.

A sorban állók között magánszemélyek és vállalkozók, köztük egy háziorvos is volt. Közülük sokuknál a napi működés, a család fenntartásához és a munkavégzéshez szükséges anyagi háttér biztosítása szűnt meg azzal, hogy a bankban rekedt pénzükhöz nem férnek hozzá. Az egyik vállalkozó szerint pedig a NAV-nál azt mondták, nem érdekli őket mi történt, fizesse be határidőre az adót. Pedig az adóhatóság tegnap azt közölte, hogy kivételesen haladékot kaphatnak, akik érintettek az ügyben.

Friss hír, hogy a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége beperli a Buda-Casht és a DRB-t, valamint beavatkozóként perbe hívja a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) is.

Cikkeinket a témában itt találja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.