Pénzügy

Matolcsy milliárdos rokona bankjával is egyeztetett

Matolcsy-Gyorgy(960x640).jpg (mnb, matolcsy, matolcsy györgy, kamatdöntés, alapkamat, )
Matolcsy-Gyorgy(960x640).jpg (mnb, matolcsy, matolcsy györgy, kamatdöntés, alapkamat, )

A Növekedési Hitelprogram kibővítéséről, a hitelezés támogatásáról és a devizahitelek kivezetésével kapcsolatos tennivalókról is egyeztetett ma az MNB a legnagyobb hazai pénzintézetekkel.

Ma ismét egyeztetést tartott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetése a legnagyobb hazai pénzintézetek vezetőivel. Az eszmecserén többek között a Növekedési Hitelprogram kibővítéséről, a hitelezés támogatásáról, a devizahitelek kivezetésével kapcsolatos tennivalókról, valamint egyéb szabályozói kérdésekről esett szó – írta a jegybank közleményében.

Őket hívták meg

A találkozón Matolcsy György jegybankelnök és vezető munkatársai, valamint Budaházy Réka, az NHB Bank vezérigazgatója, Garancsi István, a Duna Takarék igazgatósági tagja, Hegedüs Éva, a Gránit Bank alelnök-vezérigazgatója, Wiedner Heinz, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója, Patai Mihály, az Unicredit Bank elnök-vezérigazgatója, Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank vezérigazgatója, Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója, Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgatója, Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese és
Zolnai György, a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója vett részt.

Kakukktojás

Ez a felsorolás azért érdekes, mint a hvg.hu felfigyelt rá, mert a közlemény a legnagyobb pénzintézetek sorában elsőként Matolcsy milliárdos unokatestvére, Szemerey Tamás friss szerzeményét, a NHB Növekedési Hitelbankot említi. Bár Szemerey a bank igazgatóságának elnöke Budaházy Réka vezérigazgató képviselte a pénzintézetet a megbeszélésen.
A 16 milliárd forintos mérlegfőösszegű bankot a lap szerint ugyanis barokkos túlzás a legnagyobb hazai pénzintézetek közé sorolni, amelyek ebben a vonatkozásban 100-200-szor nagyobbak, nem beszélve az OTP-ről, ami 400-szor nagyobb.
Ha bővebben is kíváncsi, mit érdemes még tudni a milliárdos rokonról, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik