Pénzügy

Bombázó ajánlatokkal csábítják a diákokat a bankok

A pénzintézetek már most igyekeznek magukhoz édesgetni a jövő jól kereső ügyfeleit. Így aztán akár ingyenes is lehet a bankkártya és számla az egyetemistáknak.

Az idén első körben 72 671-en jutottak be valamilyen felsőoktatási képzésre. Ők azok a potenciális ügyfelek, akiket most a bankok igyekeznek becserkészni. 

Kétségtelenül nem árt ugyanis, ha egy egyetemistának van bankszámlája. És ez nem csak arra az esetre igaz, ha valaki szabad felhasználású diákhitelt vesz fel. Hiszen az egyetemi költségeket is egyszerűbb átutalással rendezni. 

Ha lakás is kell:

Akár ingyenes is lehet 

Az Azénpénzem.hu annak járt utána, hogy vajon mennyire is kezelik a bankok kiemelt ügyfélként a felsőoktatásba újonnan bejutott hallgatókat. Kiderült, nagyon. Táblázatuk szerint néhány száz forintból, de akár ingyen is kijöhet a bankszámla-szolgáltatás díja. 

A portál megnézte például, hogy az egyes nagyobb bankoknál milyen költségekre számíthatnak a fiatalok, ha csak kártyával fizetnek, vagy legfeljebb kétszer vesznek fel maximum 150 ezer forintot (ami ugye regisztráció után ingyenes). Talán meglepő, de ilyen paraméterek mellett az OTP lehet a legnyerőbb döntés. 

Ha viszont már havi kétszeri 5 ezer forintos internetes utalást is hozzávettek ehhez, akkor a K&H ajánlata tűnt a legjobb döntésnek. Ha kíváncsi, mennyire, kattintson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik